Laatste maandje van het jaar is alweer aangebroken. En ondanks dat het hier afgelopen maand stil was heb ik niet geheel stil gezeten op corso-gebied. Het ontwerp voor 2017 is al een aardig eind gevorderd en de volgende stap is het maken van tekeningen voor presentatie straks in het nieuwe jaar.

Wel ben ik voor 2017 een nieuwe weg in geslagen qua ontwerpen; er zijn wat hulptroepen ingevlogen. Tijdens afgelopen bouwjaar liep ik al met het idee om betere samenwerking binnen Nameless te organiseren zodat we gestructureerder en efficiënter kunnen bouwen. Een eerste aanzet hiervoor is door het bestuurd al tijdens de evaluatie vergadering afgelopen najaar genomen. Zelf had ik het idee dat met meer samenwerking vanuit het ontwerp proces dit geheel nog beter zou kunnen gaan werken.

Zo ben ik half November met Marco en Henk Jan om tafel gaan zitten om te kijken of we met wat moois konden bedenken voor komend corsojaar. Al vrij snel kwamen we terug bij een concept dat ik vorig jaar al half uitgewerkt had maar door de bezigheden met Fatal Attraction op de spreekwoordelijke plank had laten liggen. Een frisse blik op het ontwerp had het juiste effect en al snel kwamen we tot een compositie/uitwerking dat er op begon te lijken.

Het grootste deel van de globale compositie werk ik, net als afgelopen jaren, uit in 3D zodat we een goed beeld hebben van de maten en plaatsing van onderdelen. Na een tweede meeting en de nodige whatsapp berichtjes over en weer is de onderlegger voor de presentatietekeningen zo goed als gereed. En als alles volgens planning gaat kunnen we het in Januari presenteren bij de jaarlijkse keuze-vergadering van Nameless.

Het is in ieder geval een apart ontwerp waar we zelf veel potentie in zien. Herkenbaar en conceptueel interessant.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 08/12/2016