Laatste bouwavondje in Juni (voor mij dan) gehad dus tijd voor samenvatting van afgelopen maand. Zoals we de maand Mei eindigden zijn we in Juni lekker doorgegaan.

Inmiddels hebben we al heel wat onderdelen in de schuur liggen, klaar om aan de (nog te bouwen) constructie te lassen. De wolken zijn al een tijdje klaar en sinds gisteravond heeft ook de maan z’n definitieve vorm klaar.

Ondertussen is de constructie al tot een mooie hoogte opgebouwd in de schuur. Zaak is nu om daar verder aan te werken zodat er met de wanden van de dakkapel en het raamkozijn begonnen kan worden. Ook de basisvormen van het meisje worden herkenbaar; het gezicht begint goed te lijken en het lichaam wordt aan de andere kant van schuur gelast.

Afgelopen weekend was er ook weer de jaarlijkse ontwerp presentatie. Wel weer tegelijk met de (verregende vrijmarkt) maar dit keer op een andere locatie, met een stuk meer ruimte voor de bezoekers om de ontwerpen te aanschouwen. Helaas waren er door het regenachtige weer weinig mensen naar de Vrijmarkt gekomen wat betekende dat ook bij de presentatie van de ontwerpen het redelijk rustig was.

Toch veel leuke opmerkingen en complimenten gekregen voor het ontwerp en de maquette. Het was ook, vooral door de maat/schaal, een opvallend object in de ruimte. Nog niet alles helemaal prijs gegeven zodat er straks eind Augustus nog wat te verrassen valt.

Zondagmiddag was er vanuit de ontwerpers het initiatief gekomen om de ontwerpen ook aan de oudste generatie van Vollenhove te presenteren in Nieuw Clarenberg. Eén voor één werden de ontwerpen aan de bewoners gepresenteerd met behulp van tekeningen, 3d modellen en maquettes. Na de tijd was er nog uitgebreid de tijd om vragen te stellen en het een en ander over het corso uit te leggen. Omdat ik toch iets extra’s wilde presenteren naast onze maquette heb ik een kleine timeline gemaakt van de ontwikkeling van het ontwerp van de eerste schets tot de laatste presentatie-tekening, zie hieronder.

Een geslaagde middag waar hoop ik de volgende keer meer ontwerpers acte de presence geven.

Dus zondag aan het eind van de middag de maquette voor de laatste keer terug naar de bouwplaats getransporteerd, echt de laatste keer.

Komend weekend tijd om in Werchter uitgebreid te gaan genieten van de muzikale hoofdgerechten om volgende week weer volle bak de, een na laatste, maand Juli in te gaan.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 28/06/2017