Het juryrapport is weer binnen! Het is toch elk jaar weer leuk om te lezen hoe de verschillende juryleden de wagen beleefd hebben. En sinds enkele jaren hebben we een paar juryleden die dit ook uitstekend kunnen verwoorden, niet alleen positief maar ook opbouwende kritiek. 

Er zaten evenals vorig jaar weer veel lovende woorden tussen, waaruit ook blijkt dat mijn initiële bedoelingen met het ontwerp goed uit de verf zijn gekomen. Hieronder een paar quotes:

“Compositie, prachtig vernieuwde vormgeving, mooi strak, zeer creatief ontwerp.”


“Effect in de optocht: er viel letterlijk een schaduw over het publiek als de wagen voorbij reed, waardoor je gewild of ongewild toch even kippenvel kreeg.”


“…de toren ligt plat en vertoont een sterk perspectief, zodat de toeschouwer moeiteloos de illusie krijgt dat de toren werkelijk enorm van afmeting is.”


“Jullie laten ons op een geheel andere vernieuwende manier van een prachtige corsowagen genieten.”


“Zeker van een afstand overtuigt dit aanzicht in een bijbelse toren van hemelse proporties. Zover ik kan beoordelen, misschien wel een van de mooiste zijaanzichten ooit in dit corso.”

Maar ook kritische kanttekeningen:

“De toren suggereert in het zijaanzicht een ronde toren te zijn, die daardoor bouwkundig en architectonisch overtuigd. In het vooraanzicht blijkt deze echter ovaal te zijn.. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dit ingegeven is door de beperkte beschikbare breedte. Daarmee voelt het als een zwaktebod. “


“Het enige punt van kritiek is wat mij betreft de figuratie. Het ontwerp is enigszins geabstraheerd en de manier waarop de figuranten op de steigers aan de toren aan het bouwen zijn, is daarvoor veel te concreet.”

Hieronder links naar de rapporten en puntenlijsten:

Middagcorso | Verlichting | Figuratie | Puntenlijsten per Jurylid | Uitslag per Jurylid

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / /

Datum: 02/10/2012