De afsluiting van het corsojaar is elk jaar een paar weken na het corso het 4V’s wagenbouwersfeest. Hier worden de overige prijzen uitgereikt; Publieksprijs, Wagenbouwersprijs, Verlichtingsprijs en Figuratieprijs. 

Vorig jaar konden we na deze feestavond maar liefst 3 eerste prijzen en 1 tweede prijs aan de verzameling prijzen toevoegen. Zonder al te hoge verwachtingen dus zaterdagavond naar de Burght naar een feestje wat nooit echt los komt en meer op een evaluatievergadering lijkt. Maar de belangrijkste vraag was: kunnen we nog wat prijsjes aan de oogst van 2012 toevoegen?

Toen de zaal eenmaal een beetje vol was kwam even na 23.00 de voorzitter van de 4V’s het podium op om de eerste 2 prijzen uit te reiken; de Figuratieprijs en de Wagenbouwersprijs. Nou vond ik dat wij, net als in 2011, gewoon goede functionele figuratie hadden dus wie weet zat er iets in. En dat bleek want we waren 3e geëindigd bij de figuratie jurering, dus de eerste beker was binnen. 

Vervolgens kwam de Wagenbouwersprijs, een prijs van de wagenbouwgroepen voor de, in hun ogen, beste wagen van 2012. Dit kon wel eens spannend worden want de combinatie beste wagen en gunfactor voor groepen gaf een nog niet zo duidelijke uitslag in mijn ogen. Uiteindelijk bleken de stemmen ook aardig verdeeld: 1 voor Twee Nijenhuizen, 3 voor Stark Wark en 3 voor Fatal Attraction en uiteindelijk, met 1 stem verschil, 4 stemmen voor Nameless!! We hadden het toch weer geflikt en we konden weer een beker toevoegen. 

De Wagenbouwersprijs is toch wel een mooie prijs vanwege de waardering die je krijgt van je collegae. Bovenstaande foto toont de onderbouwing van de groepen die voor ons gekozen hadden. Een beter compliment kun je denk ik als groep niet krijgen!

Na een hoop biertjes, slap geouwehoer en een band op de achtergrond werd een uur later de volgende rij prijzen bekend gemaakt. Zoals ik hier al eerder geschreven heb was ik erg onder de indruk hoe onze wagen tijdens het avondcorso verlicht was dus ik had goede hoop op de Verlichtingsprijs. Gelukkig zag de jury ook in hoe goed onze wagen verlicht was en konden de ‘Verlichtingsmannen’ deze prijs in ontvangst nemen.

Een prijs die naast de collega- en jurywaardering ook mooi is om te ontvangen is de Publieksprijs. Nu wist ik wel dat onze wagen niet echt een ‘publiekswagen’ was dus hier had ik ook niet echt hoge verwachtingen voor. En dat bleek terecht want Stark Wark ging er, met een ruime hoeveelheid van de stemmen, met deze prijs vandoor….niet eens gestolen! 😉

Nog een nieuwtje was de prijs die door de Burght werd aangeboden: ‘Het Gouden Fust’. Deze prijs is voor de winnaar van het corso en bestond uit een heleboel muntjes voor drank tijdens het feest afgelopen zaterdag. Maar nieuw hierbij is dat er even zoveel muntjes voor Nameless zijn tijdens een nieuw te organiseren feestavond begin Maart, als openings van het nieuwe bouwseizoen. Dus er is al een datum om het bouwseizoen te beginnen in 2013: 2 Maart!

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / / / /

Datum: 30/09/2012