Sinds afgelopen herfst ben ik in de vrije uurtjes bezig de database website voor Corso Vollenhove te vullen met zoveel mogelijk info en foto’s. En hierbij heb ik gelukkig al veel hulp gekregen vanuit verschillende hoeken.

Toen ik begon met info verzamelen was de meest logische plek om te zoeken m’n eigen verzameling aan programma boekjes, juryrapporten en foto’s. Met Les Charrons zijn we destijds in 1995 begonnen met bouwen en sindsdien ook netjes alle info bijgehouden in, eerst fysieke en later digitale, plakboeken. Ook een hele stapel programma boekjes vanaf 1995 alleen miste ik 1 jaar, het jaar 2002. Kan gebeuren, kan iemand me vast wel aan helpen.

De eerste externe verzameling die ik mocht inzien en gebruiken was een flinke map met uitslagen, programmaboekjes en juryrapporten vanaf 1979. Erg gaaf om al die oude documenten te kunnen inzien en ook heel compleet tot en met het heden, op 1 programmaboekje na….die van 2002.

Afgelopen februari kreeg ik een berichtje dat het archief van de 4V’s uitgezocht zou gaan worden om uiteindelijk gedigitaliseerd te gaan worden door het archief van gemeente Steenwijkerland. Omdat ik bezig was met de database kreeg ik de mogelijkheid om alles een keer in te zien alvorens het naar de archivering ging. Een enorme stapel aan mappen met uitslagen (gedeeltelijk vanaf 1946!), notulen, programmaboekjes en promotiemateriaal. Zelfs het allereerste programmaboekje uit 1967 zat er bij, dus de hele collectie van 1967 compleet tot en met het heden, op 1 programmaboekje na….die van 2002.

Je zou je bijna beginnen af te vragen wat er met dat specifieke corsojaar en programmaboekje aan de hand is dat de exemplaren zo moeilijk te vinden zijn. Welk mystiek geheim schuilt er achter? Of gewoon pech?

Dus hierbij m’n oproep:

Wie kan me helpen aan een programmaboekje van het corsojaar 2002?

Zodat ik deze kan digitaliseren en verwerken in de database website voor Corso Vollenhove.

[Update: de oproep op Facebook bracht binnen een half uur resultaat, zo kunnen we het archief gaan complementeren]

Categorie: mycorsodiary weblog

Tags: /

Datum: 01/05/2018