We pakken het dit jaar iets anders aan in vergelijking met afgelopen jaren. De normale gang van zaken was na de ontwerp keuze meteen aan de boel aan de kant in de garage en starten met de maquette klus werkzaamheden. Dit jaar hebben we de eerste maand besteed aan het uitdenken hoe we de badeendjes op het juiste formaat voor onze 1:10 schaal kunnen krijgen.

De traditionele optie was om een stuk piepschuim te pakken en die in de vorm van de eendjes te snijden/zagen. Nu hadden we het idee dat dit in 2020 voor een dergelijke eenvoudige (vaste) vorm ook op een modernere manier moest kunnen.

In totaal hadden we een stuk of 9 badeendjes nodig waarvan 3 grote en de rest kleintjes voor de opvulling. Zo begonnen we half Februari met de eerste tests om deze badeendjes met behulp van een 3d-model uit een 3d-printer te krijgen. Ondertussen zijn er al heel wat exemplaren in verschillende maten vanuit het niks in laagjes opgebouwd. Zo hebben we niet alleen de juiste vorm maar meteen ook de exact juiste maat voor op onze 1:10 maquette.

Terwijl het filament langzaam omgetoverd wordt tot badeendjes zijn we afgelopen week ook begonnen aan de overige onderdelen van de maquette. Het onderstel is op de bodemplaat uitgezet en de eerste lasjes van het corsojaar 2020 zijn gelegd. Om de juiste vorm van onze badrand te verkrijgen bleek het buigen van betonijzer de makkelijkste optie. Zo stonden we eind Februari hier in de schuur al betonijzer de buigen, slijpen en lassen.

De eerste vormen staan en de badeendjes dobberen langzaam binnen dus we kunnen nu volle bak door om straks in April onze ‘Bad Pirates’ in fysieke vorm te tonen tijdens ons eerste jubileumfeestje aan de mensen van Nameless.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 02/03/2020