Een ‘normaal’ jaar heeft voor mij een aantal highs waar ik van opleef en die me echt veel energie geven. Dat zijn concerten, de grote zomer festivals en de laatste week van Augustus.

Het samenzijn en genieten van muziek en de sfeer bij concerten en festivals is uniek en niet te simuleren. Ook die laatste week van Augustus als de hele schuur vol loopt met mensen die helpen de laatste puntjes op de i te zetten bij de wagen vind ik heerlijk. Ik kan echt genieten van een volle schuur, een beetje druk en wat we met z’n allen voor elkaar krijgen elk jaar weer.

Dit alles leek in 202# aan ons voorbij te gaan maar uiteindelijk hebben we geprobeerd het gevoel van een heel corsojaar in 1 maand te proppen met als hoogtepunt de CorsoExperience waarbij alles bij elkaar kwam.

Het resulteerde in vele gezellige avondjes op de bouwplaats waarbij bouwen een beetje bijzaak was maar we vooral de teamspirit binnen Nameless op peil hebben kunnen houden.

We zijn gewoon lekker dingen gaan klussen waar we zin in hadden en door de combinatie met ‘Razzia’ kregen de creaties waar we mee bezig waren ook meteen een thema en diepte. We kozen expres voor 2 totaal verschillende concepten; een ambachtelijk en traditioneel idee. Met de ‘IJskoude Winterjassen’ wilden we de mensen laten zien welke ambacht er normaal onder de dahliahuid van een corsowagen schuil gaat. Met ‘Betrapt’ een klassiek idee, een mini corsowagen waarbij we ons alsnog lekker in de dahlia’s konden onderdompelen de laatste dag.

Nadat een week voor de deadline de PR van de 4V’s langs geweest was kregen we na de nodige krantenartikelen dinsdagavond Omroep Flevoland op bezoek. Dit resulteerde in een leuk kort item over waar we mee bezig waren op een regionale omroep maar explodeerde snel toen ook het NOS Journaal hetzelfde item gebruikte voor alternatieven in Corona tijd. In ieder geval hebben we ervoor gezorgd dat de activiteiten in Vollenhove niet geruisloos voorbij zouden gaan.

Nadat we de laatste week (zonder stress) alles klaar hadden gemaakt was het vrijdag tijd voor de COVID-19 CorsoExperience. Het idee was om voor de leden en jeugdleden het mogelijk te maken om een keer meerdere facetten van het corso mee te maken. Dus voor de leden begon de dag met bloemen plukken (wat voor sommige leden de eerste keer was!), ouderwetse koffie van Selles en kwart-stroopwafels. Het was maar goed dat er nog wat kisten witte bloemen vanaf kwamen om uiteindelijk te kunnen tikken.

In de middag kregen de jeugdleden hun eigen canvas en mochten zelf hun smiley bedenken en vervolgens met dahlia’s betikken. Per huishouden hadden we een plekje in de schuur geregeld en twee-en-een-half uur lang serieuze koppies met maar 1 doel: de smiley af krijgen voor de friet en frikandellen.

Waar we normaal gesproken juist de laatste dag de schuur lekker vol hebben zitten moesten we het vrijdag, protocol technisch, met de leden doen. Dus vanaf 19.00 uur was er maar 1 opdracht: de creatie ‘Betrapt!’ in de bloemen krijgen, dat bleek nog best een uitdaging.

We hadden de week ervoor een bestelling gedaan van de kleuren die we nodig zouden zijn. Er was tussen de groepen, en een beetje bemiddeling van de bloemencommissie, besloten om de dahlia’s die overbleven (na de dahlia-boeketten actie van de 4V’s) gratis met elkaar te verdelen en uit te wisselen. En net als in een echt corsojaar waren er bij ons ook dit jaar tekorten van bepaalde kleuren.

Zo werd het in de loop van de avond niet alleen een race tegen de klok maar ook nog een puzzel om de te kijken welke kleuren we moesten wisselen omdat ze er niet meer waren. Zo werd ons vrijwel paars/roze geverfde vliegtuig langzaam een bonte verzameling van rode, paarse en oranje dahlia’s. En om de experience compleet te maken moesten er elders nog spijkers gehaald worden en was er zelfs nog een nachtelijk ritje naar de collega’s van ’t Jakan. Zij zaten al uitgebreid aan de grillworsten toen wij aankwamen om nog was kisten bloemen te bietsen.

Rond 2 uur ’s nachts kwam het einde in zicht en werd de laatste vierkante meter met dahlia’s bedekt. En volgens afspraak moesten we daarna nog een uur nazitten alvorens we eindelijk naar huis mochten. Half 4 lag ik op bed met de realiteit dat we zaterdagochtend om half 9 op Het Franse Pad een kraan geregeld hadden om onze creatie op z’n plek te zetten.

De afgesproken tijd van 7 uur heb ik niet gehaald en na 3,5 uur ‘slapen’ voelde het lichaam niet wezenlijk anders dan andere jaren op corsozaterdagochtend…voor de volledige experience… Toen ik aankwam hadden de ochtend helden en heldin de boel al klaar staan voor vertrek en konden we met alarm- en zwaailichten op naar Vollenhove.

Het plaatsen was vrij snel geregeld en zo hadden we 3 minuten voor de deadline van 9.30uur de laatste puntjes op de i gezet en waren we klaar. Het was leuk om te zien dat her en der in Vollenhove diezelfde zaterdagochtend ook andere groepen druk met hun creaties bezig waren, gaf toch een beetje dat #corsomaakjesamen gevoel.

Ook mooi om te zien dat zowel zaterdag als zondag veel mensen de moeite namen om het rondje te fietsen langs de verschillende corsokunstwerken. Er was een leuke diversiteit tussen de creaties wat het naar mijn mening extra interessant maakte en ook aangaf hoeveel creativiteit er in Vollenhove aangeboord kan worden als we willen. De vele media momenten maar ook de reacties van de theaterproductie ‘Razzia’ waren bijzonder.

Genoeg om over na te praten nog. Vanavond eerst genieten van de theatervoorstelling ‘Razzia’, ik ben benieuwd.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / /

Datum: 02/09/2020