Zoals gepland was onze ‘Burning Haan’, die we begin Juli geknutseld hadden, de start voor meer werkzaamheden. Al begin April hadden we het idee om als alternatief voor het gebrek aan wagenbouwen onze creativiteit op een andere manier te uiten.

Het mooiste blijft uiteraard een rijdende creatie door een volle binnenstad te zien manoeuvreren maar we hadden al snel door dat activiteiten waarbij veel mensen bij elkaar komen op 1 plek in 2020 geen mogelijkheden zouden bieden. Wel kunnen we met onze corso ambachten creaties bedenken die tentoongesteld kunnen worden en waarbij de bevolking toch nog wat te zien heeft deze zomer.

Het duurde uiteindelijk tot eind Juli voordat de rest ook in beweging kwam. Ondertussen hadden wij al contact gehad met de organisatie van de voorstelling ‘Razzia’ die begin September een paar avonden gespeeld gaat worden in Park Old Ruitenborgh. Een mooie combi tussen een stukje kunst over de geschiedenis van Vollenhove en de ambacht van corsobouwers.

Het bleek dat ook binnen Nameless een nog een flink enthousiaste groep was die het wel zag zitten om in Augustus de handen uit de mouwen te steken en aan de klus te gaan. Dit heeft al geresulteerd in enkele gezellige bouwavonden waarbij de lasapparaten op volle kracht gaan.

Nadat de groep ’t Jakan ons idee steunde en medewerking toezegde hebben afgelopen week nog een aantal groepen aangegeven deze maand nog aan de slag te gaan zodat we straks eind Augustus weer wat te tonen hebben aan de plaatselijke bevolking en andere geïnteresseerden.

Categorie: mycorsodiary

Tags: /

Datum: 09/08/2020