Vanwege vakantie ‘verplichtingen’ was het hier een tijdje rustig. Afgelopen weekend was er bij onze collega’s in Zundert de jaarlijkse tentoonstelling van de maquettes voor het komende corso. Met 2 Valkenswaardse corso-collegae ben ik in de auto gestapt om de ontwerpen eens van dichtbij te bekijken.

Het was een drukke bedoeling met een rij tot buiten aan toe om toegang te verkrijgen tot de zaal waar de maquettes stonden. Veel ontwerpen had ik online al wel voorbij zien komen maar zo oog in oog met de maquettes krijg je toch een beter beeld wat de wagens gaan brengen. Op 3 maquettes na waren de maquettes allemaal in de schaal 1:10 geknutseld dus, met uiteindelijke afmetingen van minimaal 18m lang en 9m hoog, 1 voor 1 net zulke bakbeesten als wat ik de afgelopen weken hier thuis geknutseld heb.

Wat altijd interessant blijft om te zien is van welke materialen de Zundertse collegae de maquettes maken en met welke ambachtelijke precisie sommige zijn vormgegeven. Waar ik al moeite had met wat hondjes hadden sommige ontwerpers menselijke figuren compleet met de juiste mimiek weten te knutselen.

Betreft de ontwerpen: er zijn dit jaar veel ontwerpen met een zogenaamd ‘trucje’. Om hier even een beeld van te geven wordt bijvoorbeeld 1 wagen een week van tevoren in de bloemen gezet om deze vervolgens in te gaan vriezen. De bedoeling is om de wagen tijdens de optocht langzaam te laten smelten zodat de wagen tevoorschijn komt. En een ander ontwerp zal bestaan uit opblaasbare dieren die ook daadwerkelijk inzakken en weer opgeblazen gaan worden. Sowieso zal er op veel wagens of een dergelijk trucje ofwel beweging uitgevoerd gaan worden. Hierboven een korte impressie van CorsoNetwerk van de tentoonstelling.

Ik ben benieuwd welke ‘trucjes’ er ook daadwerkelijk goed gaan uitkomen straks begin September. Tot die tijd gaan we bij Nameless eerst maar ‘s aan de slag met onze eigen ‘trucje’ voor eind Augustus…

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / /

Datum: 11/06/2013