Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ondanks dat de ledenvergadering nog een maandje uitgesteld is zijn we rond de jaarwisseling toch een stuk verder gekomen met de uitwerking van ons idee.

In eerste instantie weer terug gegrepen op de basis van het 3D modelleren om te verifiëren of de plannen in ons hoofd praktisch uitvoerbaar zijn en of de visioenen van aanzichten in ons hoofd ook in de praktijk zo zullen gaan uitpakken. Toen we eind December concludeerden dat we op het goede pad terecht waren gekomen was het tijd om na te gaan denken over hoe het concept te gaan presenteren.

De logische vervolgstap afgelopen jaren om hier een presenteerbaar beeld van te maken was om deze 3D modellen weer terug te brengen naar de analoge tekenpen om deze vervolgens (weer digitaal) af te maken in Photoshop. Al een tijdje keek ik lichtelijk jaloers naar de toepassing van de Pencil van mijn wederhelft bij scripties nakijken. Een digitale pen die schrijft alsof je je iPad als papier gebruikt.

Dus toch maar een keer de gok gewaagd en overgestapt op het digitale tekenen; alle voordelen van met de hand tekenen en digitale mogelijkheden die Photoshop biedt. Met als belangrijkste functie: Undo. Het digitaal schetsen was even wennen maar toen ik het eenmaal een beetje in de vingers kreeg werd het al snel heel leuk.

Een andere tool die we voor het eerst konden inzetten voor de presentatie: After Effects. Een tool om video editing echt next-level te maken door 3d-effecten in filmpjes te verwerken. Als beginnend amateur nog maar heel minimaal toegepast maar wel dusdanig om een idee dat in ons hoofd zit visueel overtuigend te kunnen presenteren straks.

Enkele voortekenen van de digitale mogelijkheden die we dit jaar willen gaan benutten: Corso in 2022.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 26/01/2022