Nog een weekje te gaan tot de maquette presentatie. Dat zal ook een weekje worden waarbij elke avond benut zal moeten worden om ons ‘Roodkapje’ presentabel te krijgen.

Bij de laatste update waren we vooral bezig geweest om de constructie en techniek uit te denken en te implementeren. Dit was nogal wat werk maar hierdoor hebben we toch al veel denkwerk gehad wat ons tijd bespaard tijdens de bouw straks in de zomer. Toen we deze fase eenmaal voorbij waren konden we ons op de vormgeving gaan richten.

Om de mantel van Roodkapje te vormen leek het ons een goed idee om dit met heel fijnmazig gaas te doen. Zo konden we de rondingen en plooien goed vormgeven. Nu blijkt dat de afgeknipte randen van dit fijnmazige gaas verrekte scherpe puntjes hebben dus het kostte letterlijk ‘bloed, bloed en tranen’ om de vormen er in te krijgen. Het offer dat je soms als ontwerpers moet brengen.

Na het ouderwetse gazen konden we over op het volgende onderdeel uit de oude doos: kranten plakken. Uiteindelijk bleek dit toch de meeste efficiënte manier om de vorm van de mantel dicht te krijgen.

Ondertussen waren de eerste boompjes ook al uit schuim gesneden. Een compleet bos uit ‘kingspan’ schuim rijst nu boven Roodkapje uit en maakt de vorm compleet.

Laatste fase is nu om met klei de details te maken en de overige ruimtes af te dichten. De eerste kilo klei is er inmiddels al doorheen, er zullen er nog zeker 2/3 volgen komende week.

Nog even doorklussen komende week maar dan weet ik zeker dat we zaterdag de 13e de leden, sponsoren en andere Nameless aanhang een mooie maquette kunnen voorschotelen.

En dan kunnen we begin Mei op herhaling bij de maquette presentatie in de Burght voor alle groepen. Deze presentatie zal in een nieuwe uitgebreidere opzet vorm krijgen, als startschot voor Corso seizoen 2019.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 05/04/2019