De ‘au’ zit in de maand, oftewel de mooiste maand van het jaar is aangebroken. Ook meteen de maand waarin alle op z’n plek moet gaan vallen om de 24e weer mooi voor de dag te komen, maar dat is een soort druk waar ik wel van kan opleven elk jaar.

Half Juli was de jaarlijkse bouw-barbecue ingepland en hadden we onszelf de deadline gegeven om het bos van het opzetstuk pasklaar te hebben; dat was ook bijna gelukt dus liepen we mooi op schema.

Volgende target was om het opzetstuk ook zo snel mogelijk in het foam te zetten. Dit was mede ingegeven vanwege het feit dat het bouwen van de constructie en de beweging van ons wolfje serieus veel tijd in beslag begon te nemen. We waren al aardig door onze prefab onderdelen heen om te bouwen.

De laatste 2 weken van Juli waren voor mezelf wat rustiger vanwege verblijf op de camping. Ondertussen nog wel 2 keer kort terug in Vollenhove geweest om wat klasavondjes (en klusdag) mee te pikken. Zo was de planning om gisteren het opzetstuk te gaan passen dus moesten we haast maken met de voorbereidingen hiervoor.

Uiteindelijk stond zaterdagochtend de ‘manitou’ klaar om de boel te hijsen zodat we voor het eerst konden zien hoe ons bos er op hoogte uit zag. Na wat gemartel en gevloek stond halverwege de ochtend de boel op elkaar en konden de bomen uitgelijnd worden en bekeken worden hoe de bewegende onderdelen zich door het bos voortbewogen.

Bewegende onderdelen blijven mooi om te zien, geven ook mooie uitdagingen maar ook veel kopzorgen. Komende week zullen we veelvuldig de hydraulische cilinder die de boel in beweging brengt gebruiken om te zien hoe ‘Roodkapje’ zich zal gaan onthullen over 3 weken…op naar een mooie tijd!

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 04/08/2019