Na een weekendje wagenbouwverlof was het nu toch weer tijd om de bouwkleren weer aan te trekken. Ondertussen uiteraard niet stil gezeten en van afstand de nodige updates gekregen betreft kleuren, muziek en figuratie.

image

De keuze om een stapje terug te doen qua grootte van de wagen lijkt erg goed uit te gaan pakken. Het bouwen en de vooruitzichten zijn wat relaxter en er is duidelijk meer tijd om beslissingen uit te proberen en te testen. Zo blijken ideeën op papier en in het hoofd toch in de praktijk anders uit te pakken maar kunnen we nu zonder problemen de aanpassingen nog uitvoeren.

Het laswerk aan het onderste deel (op het onderstel) bestond uit nog maar enkele kleine klusjes dus was de ‘karton-crew’ druk bezig de huisjes en vormen dicht te maken. Het laswerk dat nu gedaan moet worden is vooral aan het opzetstuk; voor de beweging en vorm van de grote pop.

Daarnaast wordt er ook veel werk verzet in het ‘hout-atelier’ waar mooi detailwerk wordt verricht om de figuratie en wagen te gaan ondersteunen. Ook de ‘BVKKA’ is na weken denkwerk over gegaan op uitvoering om zo de afwerking van de alternatieve delen alvast te testen.

Na een productieve dag met veel volk in de schuur kon aan het eind van de avond, terwijl wij alweer in de auto zaten naar het zuiden, het opzetstuk op de wagen gehesen worden. Zo kan komende week de beweging getest worden en aansluiting van opzetstuk naar onderste deel gevormd worden.

Categorie: mycorsodiary Uncategorized

Tags: / / /

Datum: 10/08/2014