Over een week rond deze tijd loop ik ongeveer de feesttent in om te gaan beginnen aan het mooiste feest van het jaar. Tussen dan en nu zit nog een week met veel werk en vooral veel gezelligheid.

Ik denk dat we de laatste jaren er op de zondag voor het corso niet zo comfortabel bij hebben gezeten als nu het geval is. Het laswerk is klaar, de wagen zit voor een groot deel in het papier en schuur is al deels ingericht voor de laatste dagen.

Eind Juli was ons target om het opzetstuk pasklaar te hebben en dat lukte. Vervolgens zijn we in rap tempo doorgegaan met het laswerk aan de wagen zelf. Zo konden we begin van afgelopen week al het opzetstuk weer passen en hoefden we nog maar met enkele lasapparaten de laatste onderdelen vorm te geven. Dit was vooral lekker omdat deze week door het corso bij onze buren in St. Jansklooster er wat bouwavonden weg vielen waaronder de woensdag dat we zijn wezen helpen bij de collega’s van corsogroep Kluitenberg.

Maar ondanks dat stond zaterdagochtend alles weer op z’n plek en konden we massaal de gelaste vormen in het papier gaan zetten. Zowel ’s middags als ’s avonds met een mooie gezellige club aan de gang gegaan rond de klok van 12 uur konden we met voldoening ons werk bekijken met het verdiende biertje in de hand.

Vanavond nog even het traditionele pre-corso rondje langs onze collegae en morgenochtend weer fris aan de start om deze creatie de afwerking mee te geven die het verdient!

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 19/08/2018