Ondertussen alweer heel wat bouwavondjes in de grote tent achter de Vlasschuur er op zitten. Alle hoofden hebben hun plekje gekregen en de eerste (foto)lijst hangt inmiddels op z’n plek.

Het is nu letterlijk zaak om de schouders er onder te zetten en de grove vormen snel af te lassen. Ondertussen wordt er in de schuur gestaag door gelast aan de fotolijst-elementen die we dan straks prefab aan de wagen kunnen monteren. Nog een hele klus want een fotolijst van 6m hoog bleek nog niet zo makkelijk te manoeuvreren tussen de steigers door.

De detail vormen van de gezichten worden een combinatie van laswerk en piepschuim. De piepschuim specialisten hebben al fraaie dingen uit de samengeperste witte bolletjes gezaagd. Daarnaast moeten we met het detail laswerk straks de kleding en de attributen gaan afmaken.

Aangezien begin Augustus nadert is het ook zaak om de uiteindelijke inkleuring te gaan bepalen. Hiervoor zijn de eerste maten al globaal opgenomen.
kleuren_fatal
Enkele weken geleden was ik alvast begonnen met de inkleuring op basis van de tekening maar dit bleek nog niet zo gemakkelijke opgave. Vorige week heb ik foto’s van de 2 zij-aanzichten van de maquette genomen en dit bleek een betere onderlegger in Photoshop. Zo valt in ieder geval een beter beeld te produceren van wat ik voor ogen heb.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / / /

Datum: 27/07/2016