Even wat tijd gehad om alles te laten bezinken maar dus wel weer tijd voor een nabeschouwing van afgelopen weekend en corsoseizoen.
F
Vanwege gezins- en werkverplichting kon ik pas woensdagmiddag ondersteuning gaan bieden bij de laatste loodjes op de bouwplaats. Op dat moment was de hele wagen al geverfd en waren zelfs de eerste bloemen al op de wagen geprikt. Ze waren heel verstandig meteen begonnen met alle knipwerken om niet in tijdnood te komen. Na alle bekenden begroet te hebben heb ik de kwast erbij gepakt om de laatste aanpassingen in het kleurenschema te doen. Hoewel 90% prima ingekleurd was aan de hand van de tekening waren er vooral wat slingers die wat oranje konden gebruiken.
tikken0
Dus terwijl de eerste 2 Nameless afgezanten in de top van de tent zwetend de bloemen aanbrachten liep ik met verf en kwast over de steigers heen en weer. Ook de achterste huizen waren nog niet ingekleurd maar daarbij kwam meteen het verzoek om er nog wat vorm in aan te brengen door midden van kozijntjes en versiersels.

Dus m’n LC-maat er ’s avonds bij gehaald om binnen no-time de vormen aan te brengen alvorens de dahlia-prikkers er achter aan kwamen. Met de prikkers op onze hielen konden we de laatste kozijntjes aanbrengen waarmee we ons target voor die avond gehaald hadden. Ondertussen schoot het met de bloemen ook al aardig op zodat we op tijd aan de alcoholische versnaperingen konden beginnen. Het was maar goed dat we op de fiets naar de Kadoelen waren gekomen want het bleef nog lang gezellig die avond.
tikken2
Donderdag in de loop van de ochtend weer fris richting de tent gereden om met een volle schuur de laatste kisten bloemen op de wagen aan te gaan brengen. Ook deze dag bestond vooral uit bijverven, nog wat vorm aanbrengen en overleg plegen over de knipwerken. Aan het eind van de middag konden we concluderen dat de wagen voor 99% in de bloemen zat. Daarentegen moest er op het opzetstuk in de schuur nog een flink aantal kisten om de parachutes bedekt te krijgen. Besloten werd om tijdens de rustige periode aan het begin van de avond (vanwege Kindercorso in het dorp) een start te maken met het bijwerken van de wagen zelf. Door de warmte waren veel bloemen gekrompen en begonnen de eerste gaten al zichtbaar te worden.
tikken1
Toen we eenmaal begonnen bleek het karwei toch groter dan we dachten en zijn we met een man of 7/8 nog de hele avond bezig geweest de stukken bij te werken. Ondertussen was de schuur helemaal volgelopen en werd elke vierkante meter rond de parachutes wel door een prikker bezet. In hoog tempo werden de bloemen aan gebracht en er kon al snel met het slopen van de steigers begonnen worden. Er komt altijd zo’n moment dat er nog maar voor een beperkt aantal mensen werk te doen is dus rond 3 uur besloten we na een paar pilsjes dat het een mooi moment was om nog wat slaap te pakken. Half 4 op bed en klaar voor D-Day…

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 25/08/2015