Na een niet-vrijwillige sabbatical afgelopen jaar in het corso Vollenhove wilde ik dit jaar toch graag weer actief zijn als ontwerper in m’n home-corso. In de afgelopen updates heb ik al laten doorschemeren dat ik actief bezig was met een Venose wagenbouwgroep voor 2016.

Dit contact is half November ontstaan nadat ik had aangegeven een eventuele samenwerking voor komend corso wel te zien zitten. Zo zijn we bij elkaar gekomen en hebben we diverse ideeën en concepten besproken met als leidraad de ambities en mogelijkheden van deze groep. Bij het eerste idee uit de commissie waarin ik wel potentie zag kwamen we er na een eerste uitwerking gezamenlijk wel achter dat dit niet het niveau haalde waar naar gezocht werd.

Vervolgens kwam er van de ontwerp commissie een concept, in de vorm van een foto, waar ze wel iets in zagen. Dit concept prikkelde m’n fantasie vanwege de moeilijkheidsgraad en de kans om echt iets nieuws te gaan doen. Ik ben hiermee aan de slag gegaan en half Januari hebben we de eerste uitwerking hiervan met de commissie besproken. Voor m’n gevoel kwam ik er niet uit qua compositie en zaten er veel haken en ogen aan de uitwerking. Ondertussen was er vanuit de commissie zelf ook een potentieel ontwerp gekomen dus moest er nog een flinke slag gemaakt worden om het idee levensvatbaar te maken.
fatal2
Drie dagen voordat de commissie de knoop wilde doorhakken kwam er dan toch nog dat eureka momentje door er nog ’s met een frisse blik naar te kijken. Hiermee werd de compositie een stuk interessanter en konden er wat twijfels betreft de uitwerking weggenomen worden. Datzelfde weekend dus toch weer bij elkaar gezeten om het vernieuwde idee te bespreken en gelukkig zagen de overige commissie leden dezelfde hernieuwde potentie als ik. Dus kan ik mededelen dat ik in 2016 de samenwerking aan ga met titelverdediger Fatal Attraction.

Afgelopen weekend hebben we weer bij elkaar gezeten en de vorderingen besproken. Nu is het zaak om het ontwerp presentabel te maken zodat het volgende week bij de ledenvergadering aan de leden gepresenteerd kan gaan worden.

Categorie: mycorsodiary

Tags: / / /

Datum: 17/02/2016